Home

20 uur circus voor 20 jaar Circolito

Ons geliefde circusatelier bestaat 20 jaar en dat moet gevierd worden! We maakten er tijdens ons CircoliTOONweekend al een FEEST! van, maar ons groots verjaardagsfeestweekend met een echte circustent in de voortuin van Circolito en een heleboel optredens en initiaties zal nog een tijdje moeten wachten…

Wil dat dan zeggen dat we ons feestjaar zomaar laten voorbij gaan? Nope! Daarom bouwden we op 25 en 26 april een circusfeest en dat, zoals het in deze tijden hoort, vanuit ons kot!

Per jaar dat Circolito bestaat deden en keken we een uur lang circus in onze digitale circuszaal, en dat aan één stuk door! We begonnen ons online circusfeest zaterdagavond om 20 uur met online circusgames en gingen door tot zondagnamiddag waar we iets voor 16 uur in stijl afsloten met een ‘grand final’ waarbij we met z’n allen zongen voor Circolito en de laatste minuten nog eens alles uit de pan circusten.

Tijdens deze 20-uur-circusmarathon was er vanalles te beleven zoals initiaties, spelletjes, een quiz, herinneringen ophalen met foto’s en filmpjes uit de (heel) oude doos, een circusfuif en andere circusgerelateerde dingen.

Een dikke merci aan iedereen die voor de volledige 20 uur of een deeltje ervan mee kwam circussen, kijken, babbelen, plezier maken, lachen, circusvrienden kwam terug zien of leren kennen, en natuurlijk die mee Circolito kwamen vieren!

Wij hebben er alvast van genoten en hopen jullie ook!

Bedankt en hopelijk tot snel in het enige echte Circolito! Tot het zover is, vind je ons hier! 


Circus-It-Yourself

Wat als je niet (meer) naar de circusschool kan of mag gaan? Dan maar geen circus? Oh nee hoor, dat doen we je niet aan. We blijven met z’n allen circussen met de middelen die we hebben, niet samen in onze circuszaal maar wel ieder op een eigen plekje.

”Help, ik weet niet hoe…”

Maak je geen zorgen, we blijven doen waar we goed in zijn en dat is nog steeds spelletjes bedenken, nieuwe trucs uitleggen en je uitdagen met allerlei opdrachten. De rest is aan jou. Neem dus snel een (grondig) kijkje bij ‘Doe-het-zelf’ en laat je gaan!

”Maar ik heb dat thuis niet…”

Geen paniek, kijk eens goed om je heen, zie jij wat ik zie? Een huis vol spullen waar vast wel iets ligt waarmee je kan jongleren, of dat je kan balanceren, en dat stukje lege muur is perfect om je handstand tegen te oefenen, … Laat je creativiteit de vrije loop, ga op onderzoek uit wat je allemaal kan gebruiken en ontdek in wat voor een circuszaal je woont!

En dat brengt ons bij de eerste opdracht: test je favoriete jongleertruc met gebruik van spullen uit je sokkenlade, fruitschaal, spelletjeskast, … Kijk maar rond, pak het vast en test het uit!

”Het is gelukt!”

Heb je je truc onder de knie? Of nieuw circusmateriaal uitgevonden? Opdracht volbracht? … Laat het ons maar weten, natuurlijk liefst met een foto of filmpje als bewijs dat heel de wereld mag zien. 😉

”Ik kan da nie”

Excuseer, je kan dat NOG niet. Niet zo snel opgeven, probeer het nog een keer. En daarna nog eens en dan nog eens honderdduizend keer. Zit je echt in de knoei en raak je er niet uit, blijf er niet mee zitten en ‘roep’ eventjes om onze hulp, dan proberen we het samen op te lossen.

Wij wensen je alvast veel fun en doorzettingsvermogen!

Hopelijk zien we je over een paar weken weer terug in Circolito, of ergens anders, met een hoop nieuwe trucs en veel creativiteit in je rugzak (uiteraard met je naam op).

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: