Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Talent Uit Eigen Tent

Stelt voor:
Batist Van Baekel!

Wat is je vroegste Circolito herinnering?

Mijn vroegste herinnering is mijn eerste kamp en meteen ook mijn eerste kennismaking met Circolito. Ik werd ondergedompeld in een geweldig nieuwe wereld van circus en plezier en dat zal mij altijd bijblijven. Net zoals het kamplied van Cowboys en Romeinen voor eeuwig in mijn hoofd zal zitten. 😊

Wat is je meest recente Circolito herinnering?

Het super gevoel van na een lange tijd weer terug te keren naar Circolito en het gevoel te hebben dat je nooit echt bent weg geweest. Trainen met Sander, waarbij ik jaren lang in de jongleerles zat en waar ik nog steeds naar opkijk, was een topmoment!

Wat als je geen circus zou doen?

Dan zou ik mijn energie investeren in iets met sport en creativiteit! Dan zou ik waarschijnlijk voor kinesist aan het studeren zijn.

Net als Raff (Pringuet) begon je aan Codarts. Wat waren jouw redenen om daarvoor te kiezen?

Een creatief circus avontuur sprak mij wel aan. Codarts is niet ver van huis en voelde op de audities meteen aan als een fijne thuishaven. Verder hoorde ik van Raff en andere studenten veel goeds over de school en leerkrachten.

Welke specialisatie koos je?

Ik koos voor club juggling (kegel jongleren). Nu focus ik in mijn specialiteit vooral op het bewegen en dansen met de objecten, in combinatie met creativiteit en fun!

Wat is, in de opleiding, je favoriete moment van de dag? Waarom?

Mijn favoriete lessen zijn vooral jongleren, dans en improvisatie. Die laatste twee vooral omdat ik dit vóór school niet veel deed en hier echt een nieuwe passie in vond. Bewegen met je hele lichaam en het breken van het standaard stilstaand jongleren geeft mij het meeste plezier. Daarom zou ik zeggen dat mijn favoriete moment van de dag, het moment is wanneer ik na een les dans of improvisatie, op mijn eentje de studio inkruip en helemaal los kan gaan met het combineren van jongleren, dans en improvisatie.

Wie is volgens jou de beste jongleur? En waarom?

Als het gaat over de beste, kan ik niemand anders vernoemen dan Wes Peden. Als kind keek ik elke dag uren lang naar zijn YouYube video’s. Hij is technisch zo goed met ballen, kegels en ringen, in combinatie met een geweldige creativiteit. En hij is een goed performer.

Maar mijn favoriete jongleurs zijn toch degenen die het jongleren kunnen presenteren voor een circus- en een niet-circuspubliek. Jongleurs die ook de combinatie maken met beweging en dans. Bijvoorbeeld Onni Toivonen, Nathan Biggs-Penton en Caio Sorana staan bovenaan mijn lijstje. Voor wie benieuwd is, al deze jongleurs hebben op YouTube veel video’s die zeker het bekijken waard zijn!

Hoe warm jij op als jongleur?

Aangezien ik op schooldagen meer dan alleen maar jongleer warm ik elke dag mijn hele lichaam op. Met de nodige fysieke oefeningen, alle gewrichten opwarmen, spieren los gooien en er voorzorgen dat ik lekker in mijn vel zit.   

Wat is je beste trainingstip voor jongleurs?

Mijn beste tip is: geniet er van, have fun! Doe de trucs die jij het liefste doet, het mooiste vindt en graag wil kunnen. Wees vooral nieuwsgierig naar wat jongleren allemaal kan zijn. Ga opzoek naar wat jij leuk, mooi en/of tof vind aan jongleren en graaf daar dan in verder.  

Wat was de beste tip die jij ooit kreeg?

De beste tip die ik ooit kreeg? Dat is een moeilijke vraag! De tip die me nu te binnen schiet is: “Jongleren is zo veel meer dan met zo veel mogelijk voorwerpen de moeilijkste patronen gooien, dus laat je daar niet door beïnvloeden en ga verder in jouw eigen stijl en manier van jongleren”.

Welke voorstelling staat op je verlanglijstje?

Amalgam van Wilma Seppälä and Onni Toivonen, de nieuwe voorstelling van Circus Ronaldo, Sono Io en Flaque of Yokaï Kemame van Company Defracto.

Wie is je inspiratiebron?

Veel inspiratie komt van de jongleurs die ik eerder vermelde; Onni Toivonen, Nathan Biggs-Penton en Caio Sorana. Een van mijn grootste idolen, inspiratiebron en beste vriend is Henri Kangas. Een diabolist, die dit jaar afstudeerde in de klas van Raff. Zijn creativiteit en manier waarop hij jongleren op het podium brengt is magisch. Verder haal ik veel inspiratie uit het kijken naar circus shows, dans en beweging en visuele kunst.

Wat brengt de toekomst?

De nabije toekomst brengt mijn laatste jaar aan Codarts. Een jaar waarin ik me zal klaarstomen voor de grote sprong in de circuswereld en waarin ik mijn afstudeerproject zal maken. Daarna ligt de toekomst open! Ik zou graag een voorstelling maken met Henri Kangas, auditie doen voor grote circus companies en op een dag mijn eigen tent kopen.  

Waar kijk je naar uit?

Naar alle avonturen die nog op mijn weg zullen komen, de wereld zien en hopelijk snel weer samen kunnen genieten van circusfestivals, het buitenleven en volle circustenten en -zalen.

Bedankt Batist!

(Zijn filmpjes vind je hier: https://www.instagram.com/batistvanbaekel/)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: