Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Circussen voor de Palestijnse circusschool

We keren even terug in de tijd, zo’n 8 jaar om precies te zijn. December 2012, de wereld was net niet vergaan en kon verder z’n normale gangetje gaan. Nu ja, wat is normaal… Bij Circolito heerste er het zotte plan om in het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 december zomaar eventjes 24 uur lang aan één stuk te circussen. Niet enkel gewoon voor de lol maar vooral als actie om een goed doel te steunen, namelijk de Palestijnse circusschool.

Zo gezegd, zo gedaan. Die bewuste zaterdag werd om 16 uur het startschot gegeven van Twenty4Circus waarbij Circolito’s het beste van zichzelf gaven tijdens 24 zotte circusuren en zo geld inzamelden voor de Palestinian Circus School.

Zowel Het Nieuwsblad als Jan Smets van Mechelen Blogt kwamen even de gezellige circussfeer opsnuiven in het Klein Begijnhof en maakte deze leuke foto’s:

Het was ook niet zomaar wat circussen en zien dat je niet in slaap viel, er was een heel programma uitgewerkt met allerlei optredentjes, gespecialiseerde uurtjes en uitdagingen (zoals voor de 15 plussers heel de nacht opblijven en terwijl de slotshow in elkaar steken).

Zondag 23 december, iets voor 16 uur, werd er de ’s nachts gerepeteerde eindvoorstelling gespeeld waarna de circusmarathon in stijl werd afgesloten en iedereen z’n bedje in kon gaan duiken.

©Jan Smets – Mechelen Blogt

Mieke Gielen, jarenlang lesgeefster bij Circolito, had tijdens zomer een tijdje verbleven bij de circusschool in Palestina en kwam met het idee om hun circusschool en werking te steunen. Het plan om daarvoor een gesponsorde 24-uren-circusmarathon te organiseren, ontstond wellicht door voorgaande jaren waarbij Circolito telkens 12 uur aan één stuk circuste om centjes bij elkaar te sprokkelen voor Music For Life van Studio Brussel.

En het toeval wil dat er net die decembermaand enkele Palestijnen van de circusschool op internationale tournee waren en ze ook even in Mechelen verbleven. Sommige van hen kwamen zelfs gezellig mee circussen!

Mieke Gielen samen met enkele Palestijnse circusartiesten tijdens Twenty4Circus in Circolito. ©Jan Smets – Mechelen Blogt

Zo urenlang circussen, daar krijg je al wel eens honger en dorst van… Maar ook daar werd aan gedacht…

©Jan Smets – Mechelen Blogt

Of je kwam voor te circussen of niet, je was er zeer zeker welkom!

(Neem zeker ook eens een kijkje in dit artikel op Mechelen Blogt voor meer foto’s)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: