Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Circolito’s laatste maal circus in het Klein Begijnhof

Dinsdag 10 april 2018, Paasvakantie en dus ’s avonds vrij oefenmoment bij Circolito, zoals toen nog elke dinsdag tijdens vakanties… Op zich niets speciaal, ware het niet dat dit de laatste keer was in de circuszaaltjes in het Klein Begijnhof. Na er 15 jaar lang onze vaste stek te hebben gehad, werd het tijd om te verhuizen naar een nieuwe en grotere locatie: Den Hangar op het Douaneplein.

Deze laatste avond vrij oefenen in de kapel en het zaaltje met de tumblingmatten kon dus niet onopgemerkt voorbij gaan. Er werd nog steeds enthousiast gecircust, alleen deze keer dubbel zo lang en met dubbel zoveel Circolito’s. En natuurlijk konden lekkere hapjes en verfrissende drankjes niet ontbreken (hoe moet je anders zo’n avond overleven 😉 ). We maakten er een feest van, een afscheidsfeest. Het was de laatste keer circus in de vertrouwde gebouwen van Circolito.

©Sofie Van Mieghem – Circolito’s circussen een laatste keer in het Klein Begijnhof.

Zowel jonge als oude Circolito-leden kwamen afscheid nemen van hun kapel met deugddoende vloerverwarming, het zaaltje met het heerlijke zweetvoeten-parfum, het betonnen koertje waar je met blote voeten over liep om naar de wc te gaan, van met velen samen in een kleine ruimte circussen, … . Hoe gezellig en vertrouwd de zaaltjes ook waren, hoeveel herinneringen er zichtbaar maar ook onzichtbaar hingen, na 15 jaar en meer en meer Circolito-leden werd het hoogtijd voor een grotere ruimte.

Ook de krant Het Laatste Nieuws had van dit afscheidsfeest gehoord en kwam even een kijkje nemen naar hoe de Circolito’s op hun manier afscheid namen van hun vertrouwde circusplek.

En zo het geschiedde, na lang wachten stond een dag later de grote verhuis naar Den Hangar op het Douaneplein dan toch eindelijk voor de deur…

©Yentl Verbiest – Een laatste boodschap van Circolito op de krijtbord-deur.

Een gedachte over “Circolito’s laatste maal circus in het Klein Begijnhof

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: